Laddar om sidan
Produkten lades till i din kundvagn!
Produkten kunde EJ läggas i din kundvagn!
Stäng fönster
Autokaross i Floby AB utvecklar, producerar och säljer standardiserade påbyggnader med minimal miljöpåverkan avseende flak, skåp, kåpa, bilinredningar och tillbehör till lätta transportbilar.
  • English
  • Franska
  • Svenska
  • Deutsch

Autokaross i Floby erhåller prestigefylld Ford-certifiering

Fords Qualified Vehicle Modifier (QVM), är en kvalitetsäkring för att säkerställa att byggnationer av fordon görs på rätt sätt - enligt Fords påbyggaranvisningar. Först ut i Sverige att klara Fords högt ställda kvalitetskrav av påbyggnationer och monteringsprocesser är Autokaross i Floby.

 

Pressmeddelande 2018–08-30
 

Autokaross i Floby erhåller prestigefylld Ford-certifiering

 

Fords Qualified Vehicle Modifier (QVM), är en kvalitetsäkring för att säkerställa att byggnationer av fordon görs på rätt sätt - enligt Fords påbyggaranvisningar. Först ut i Sverige att klara Fords högt ställda kvalitetskrav av påbyggnationer och monteringsprocesser är Autokaross i Floby. Därmed är företaget nu godkända för monteringar av Ford Transit Chassi med flak och volymskåp med bakgavellyft.

 

Autokaross i Floby är ett anrikt företag som i år firar 100 år. Verksamheten startade i Floby 1918 med tillverkning av trätofflor. Med trä som råmaterial började man under början av 30-talet tillverka hytter och flak till dåtidens bussar och lastbilar.

 

Under 30- och 40-talet koncentrerades verksamheten till karosseripåbyggnader och utvecklades till att omfatta allt från flak, hytter och timmerbilar till brandbilar.

Kvaliteten och säkerheten i produkterna var precis som idag mycket hög och ”Floby-hytten” blev ett välkänt begrepp under 50- och 60-talet.

 

Idag är Autokaross i Floby AB marknadens ledande leverantör av påbyggnader för lätta transportbilar. Verksamheten har sin bas i Floby med försäljning, administration, produktion och produktutveckling.

 

Ett stort och viktigt steg i utvecklingen för såväl Autokaross som Ford Sverige är QVM-certifieringen. Det har varit en lång process att nå slutmålet där Fords europeiska huvudman i Köln, Tyskland, varit ytterst ansvariga för certifieringsprocessen. Hos Ford i Sverige är man glada och stolta:

 

  • Det känns oerhört bra att Autokaross i Floby blir de första i Sverige med en kvalitetssäkrande certifiering för våra produkter och byggnationer, säger Tobias Hägg, chef för transportbilar hos Ford Sverige

     

För mer information och intervjuer, var vänlig kontakta

Erik Lindham, informationschef, elindham@ford.com eller 0733-33 43 09

Pressbilder fria för publicering finns tillgängliga: mynewsdesk.com/se/ford

 

Ford Motor Company är ett världsledande bilföretag med huvudkontor i Dearborn i Michigan. Ford tillverkar och distribuerar motorfordon i sex världsdelar. Koncernen har cirka 199 000 anställda världen över och 65 fabriker.

 Autokaross i Floby AB | Mail: info@autokaross.se | Floby - Södertälje - Vellinge
ISO 14001 SFK ISO 9001 SFK